Hulp bij angst met angsttherapie

Angsttherapie kan ervoor zorgen dat jij leert dat angst een illusie is als er daadwerkelijk levensgevaar is. Angst kan het dagelijks leven belemmeren en ontneemt je misschien van mooie ervaringen. Toch is het ook een goede emotie, want zodra de angst op zijn plaats is, kan het je leven redden. Wanneer angst daarentegen onnodig is, zal het je een vervelend gevoel geven, waardoor je bijvoorbeeld dingen gaat vermijden. In mijn praktijk heb ik al meerdere vormen van angst voorbij zien komen. Het is daarom echt mogelijk om structureer afscheid te nemen van je angstgevoelens.

Wat is angst of een angststoornis?

Iedereen heeft weleens te maken met angst en dat is de normaalste zaak van de wereld. Wat daarentegen niet de normaalste zaak van de wereld is, is wanneer je bijna dagelijks angst ervaart of bijvoorbeeld steevast bij een specifieke ervaring. Het kan zijn dat je een angst hebt zoals bindings- of verlatingsangst of een vorm van specifieke of sociale angst. Dit uit zich vaak in concentratieproblemen, paniekaanvallen, hartkloppingen, duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd, een gespannen gevoel, spanning in je lichaam, zweten, hoofdpijn, misselijkheid of slaapproblemen. Belangrijk om te onthouden is dat er geen regels zijn als het gaat om angst. Niks is gek en het is al helemaal niet gek om hulp bij angst te zoeken.

Angsttherapie

Wil je graag van de angstklachten af? Weer kunnen ontspannen en plezier hebben in je leven? Kom langs en samen kijken we hoe de angst zich uit in je leven, wat past in jouw leven en hoe je (structureel) van de angst af kunt komen. Dit kan door het volgen van angsttherapie, zodat je weer kunt genieten en helemaal vrij jezelf kan zijn. Interesse? Plan dan nu een kennismakingsgesprek in.

Heb je eventuele andere klachten? Als therapeut ben ik breed opgeleid en kan ik je helpen bij meerdere problemen. Lees meer over mijn werkwijze.

Angststoornis PRI-therapie met Annemarie Vos Privos