Hulp bij opvoeden

Ben jij een moeder of vader en vind je het ouderschap prachtig, maar ook regelmatig een flinke uitdaging? Hulp bij opvoeding is helemaal niet raar. Opvoeding van een kind valt voor veel ouders mentaal zwaarder dan verwacht. Je kunt te maken krijgen met een huilbaby, dwarse peuter, rebelse puber en ga zo maar door. Vaak begin je als ouder aan jezelf te twijfelen wanneer je het ouderschap niet als geweldig ervaart, maar dat is niet meer dan normaal. Privos helpt je graag met therapie voor ouders.

Herken je dit? Je…

  • slooft je uit om de perfecte ouder te zijn;
  • wilt bij elk traantje meteen naar je kind om hem of haar te troosten en te zien wat er aan de hand is;
  • zit vaak ‘s avonds helemaal uitgeput op de bank;
  • weet dat je veel vaker aan jezelf twijfelt dan nodig en nu merk je dat het je echt in de weg staat wat betreft het ouderschap;
  • vraagt jezelf regelmatig af of je wel een goede ouder bent;
  • vindt het moeilijk om kritische keuzes te maken voor je kind;
  • ergert je vaker aan je kind dan je zou willen;
  • wilt het liefst alles perfect doen en bent ook teleurgesteld als dat niet gaat;
  • kunt jezelf niet bedwingen te schreeuwen of hebt de neiging een tik uit te delen.
Hulp bij opvoeden Annemarie Vos
Hulp bij opvoeden door PRI-therapeut Annemarie Vos

En? Klinkt dit bekend? Weet dat je absoluut niet de enige bent! Dit is zó herkenbaar voor bijna alle ouders. Er komt zoveel op je af en je hebt eigenlijk nooit kunnen oefenen, want je bent niet naar de school voor ouders geweest (als die toch zou bestaan). Gelukkig hebben wij ouders allemaal een instinct en doe je het echt niet zo slecht als je misschien zelf denkt.

Hulp bij opvoeden

Zit jouw onzekerheid als ouder je enorm in de weg? Merk je dat de humor verdwijnt en eigenlijk de lol in je gezin? Weet dat je hier niet alleen mee rond hoeft te lopen. Het kan anders. Mijn naam is Annemarie, therapeut en moeder, en ik help met name jonge ouders die vast komen te zitten met alle gevoelens die het ouderschap met zich meebrengt.

Therapie voor ouders

Met therapie voor ouders krijg je mentale hulp bij het opvoeden. Verder worden er antwoorden gegeven op jouw opvoedingsvragen en leer ik je vertrouwen te hebben in je ouderschap en aan te sluiten bij de behoeften van je kind. Samen zorgen wij ervoor dat jij weer kunt gaan genieten van het ouderschap en dat je weet wanneer je moet loslaten. Ik werk met de methode Past Reality Integration (PRI). PRI laat je ontdekken dat angst, overdreven je best doen, ergernis en onzekerheid meestal niet nodig zijn in jouw leven als volwassene. Wil jij weer ruimte om te genieten samen met je kind en je partner? Plan dan een kennismakingsgesprek met mij in om te kijken wat ik voor je kan betekenen.