Hulp bij onzekerheid en een negatief zelfbeeld

Wanneer je onzeker bent over jezelf kan dat een onwijze invloed hebben op je dagelijks leven. Sterker nog; het kan een grote impact hebben op je toekomst, omdat je daarmee kansen laat liggen. Onzeker zijn en een negatief zelfbeeld hebben is voor velen niets onbekends, maar wel een akelig gevoel wat je leven kan overheersen als het te vaak een rol speelt. Daarom is hulp bij onzekerheid en een negatief zelfbeeld belangrijk.

Symptomen onzekerheid en een negatief zelfbeeld

Wanneer je onzekerheden een dusdanig grote rol in je leven spelen, kan het goed zijn dat je een negatief zelfbeeld hebt gecreëerd, waar je ook heilig in gelooft. Herken jij jezelf in één of meerdere van de volgende beschrijvingen? Je…

  • vergelijkt jezelf vaak met anderen en komt bijna altijd tot de conclusie dat jij tot de mindere partij behoort;
  • weet je vaak geen houding te geven op bijvoorbeeld feestjes of andere sociale activiteiten;
  • denkt veel na over wat anderen over je denken. Je bent gevoelig voor kritiek en neemt snel andermans door jou ingevulde mening over aan;
  • vraagt je regelmatig af of je bijvoorbeeld wel grappig, mooi, slim en leuk bent;
  • wordt zelden blij als je in de spiegel kijkt;
  • bent vaak somber en ervaart het leven over het algemeen zwaar.

We kunnen een oneindige lijst maken met zaken waar we ons onzeker over voelen, maar uiteindelijk heeft het weinig zin. Het zit in je hoofd en het werkt je alleen maar tegen.

Privos therapie Rotterdam en Ossendrecht
Therapie onzekerheid en een negatief zelfbeeld

De onzekerheden zitten meestal diep in ons systeem geworteld en daarom is het niet van de één op de andere dag op te lossen. Het is essentieel dat je er actief mee bezig bent om het te veranderen. Als therapeut kan ik je helpen met het toepassen van verschillende methodes om je onzekerheid de baas te worden. Hierdoor zal je leven niet alleen een stuk leuker worden, maar ook makkelijker!

Hulp bij onzekerheid en een negatief zelfbeeld

Wil jij jezelf graag weer met vertrouwen in de spiegel aan kunnen kijken en wil je graag van je negatieve gevoelens af? Plan dan een kennismakingsgesprek met mij in, zodat we samen op zoek kunnen gaan naar de oorzaak én de oplossing.

Heb je eventuele andere klachten? Als therapeut ben ik breed opgeleid en kan ik je helpen bij meerdere problemen. Lees meer over mijn werkwijze.