Werkwijze

Intakegesprek

We beginnen altijd met een intakegesprek om te achterhalen waarmee ik jou kan helpen én hoe. Het intakegesprek zal, net zoals de (mogelijke) gesprekken die daarna volgen, een uur duren. Mocht je eerst willen kennismaken, dan kan dat ook. In dat gesprek kijken we hoe PRI je verder kan helpen bij wat er nu speelt in je leven.

Na het intakegesprek

Na het intakegesprek starten we met het aanleren van de PRI tools, zodat je zo snel mogelijk resultaat hebt en je je beter gaat voelen.

PRI-methode

Als therapeut werk ik met de PRI-methode, die ontwikkeld is door Ingeborg Bosch. PRI is een praktische en diepgaande methode die onze illusies ontmantelt en ons de werkelijkheid laat zien en beleven. Het nu waarnemen voor wat het écht is. Het is een methode waarin je zelf de tools krijgt om je leven lichter en vrijer te maken.

Wat kun je verwachten na de therapie?

PRI is een soort ontdekkingstocht waarbij je steeds weer leert vraagtekens te plaatsen bij gevoelens, overtuigingen en gedragingen die je niet (langer) dienen, ook al voelen ze nog zo vertrouwd. Daardoor ontdek je wat jouw eigen potentieel is en leer je jezelf te helpen. Eenmaal aangeleerd heb je deze methode tot je beschikking en kun je het op elk gewenst moment toepassen.

Annemarie Vos Privos PRI-therapeut werkwijze
Annemarie Vos Privos
De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden binnen de trajecten. We kunnen pas écht bepalen welk traject het beste bij jou past na ons eerste contact. Wel kan ik je alvast een idee geven van de mogelijke uitkomsten.

Individueel therapietraject

In dit traject gaan wij 1-op-1 aan de slag in mijn praktijk in Doorn of Ossendrecht. Het aantal sessies is afhankelijk van je hulpvraag. Er wordt uiteraard gekeken hoe dit zo efficiënt en compact mogelijk kan, zodat jij alles uit de therapie kan halen. Het eerste advies is altijd een inschatting en meer of minder sessies zijn uiteraard mogelijk. Het gemiddelde bestaat uit zo’n vijftien tot twintig sessies.

Online coaching

Begeleiding voor als je niet in de buurt woont, minder goed ter been bent of gewoon liever therapie wilt volgen vanuit het comfort van je eigen woonkamer. Zeker nu met het corona virus is dit een fijne optie. Online therapie werkt op dezelfde manier als bij mij in de praktijk, alleen spreken we af op een online videoplatform zoals Skype, FaceTime of Zoom.

Het is ook mogelijk om een combinatie te doen, waarbij je de ene keer naar de praktijk komt en we de andere keer digitaal afspreken. Dit kan tijdens de intake besproken worden.

Coaching voor een persoonlijke boost

Bij dit traject gaan wij er in zes sessies voor zorgen dat jouw persoonlijke ontwikkeling een boost krijgt. Ik leer je de basis van de PRI-methode die niet gericht is op een specifieke hulpvraag, maar wel over het algemeen geschikt is voor bijvoorbeeld faalangst, minderwaardigheidsgevoel en emoties onder controle krijgen.

Overige trajecten

Naast de persoonlijke trajecten geef ik ook regelmatig webinars over verschillende thema’s zoals angst, minderwaardigheidsgevoelens en burn-out. Op aanvraag geef ik ook workshops over bewust ouderschap. PRI leert je op een aangesloten manier aanwezig te zijn voor je kind(eren). Ook krijg je inzichten en tools hoe je hiermee om kunt gaan.

Interesse in een workshop? Neem hiervoor contact met mij op en dan denk ik graag met je mee voor een passend voorstel.

Heb je een bijzondere vraag? Of wil je mij bijvoorbeeld contacteren voor een workshop? Neem dan vrijblijvend contact op.

Benieuwd welke tarieven ik hanteer? Op de pagina ‘tarieven’  vind je alle informatie die je nodig hebt.

Wil je kennis maken?