Bewust ouderschap en PRI (Past Reality Integration) voor zwangere vrouwen, toekomstige vaders en ‘jonge’ ouders via zelfhulpcoaching. Met een beknopt aantal sessies krijg je die tools in handen waardoor je je kunt voorbereiden op je zwangerschap en ouderschap. Ook kan ik je helpen omtrent opvoedingsvragen.

De zwangerschap en het (jonge) ouderschap is een heel bijzondere tijd in jouw/jullie leven: een kind krijgen is de grootste verantwoordelijkheid die je in je leven kan nemen. En heel normaal; een zwangerschap en het ouderschap kan allerlei (nieuwe) emoties oproepen. Door deze emoties kan de liefde en verbinding (een beetje) verloren gaan. Terwijl liefde en verbinding voor iedereen essentieel is en dus ook voor je kindje. Goed nieuws: het kan weer gaan stromen, je kan er wat aan veranderen, alleen of samen.

Het belang van bewust ouderschap
Het is van groot belang dat moeders en vaders er zoveel mogelijk zijn voor hun jonge kind en direct en op de juiste wijze reageren op zijn of haar signalen. Dan voelt het kindje zich veilig in de wetenschap dat er altijd iemand is die aan zijn behoeften tegemoetkomt: de basisvoorwaarde voor een veilige hechting en daarmee voor een goede ontwikkeling.

In deze praktische en tevens diepgaande cursus zal ik je in een beknopt aantal sessies kennis laten maken met bewust ouderschap en PRI. Tussen de sessies door, die in principe elke twee weken plaatsvinden, kan je zelf aan de slag. Juist het zelfstandig kunnen toepassen van wat we hebben besproken tijdens de sessie zal je veel kunnen opleveren. Niet alleen aan inzicht, maar ook aan daadwerkelijk gedrag. Een cadeau voor jezelf, je kindje en je partner.

Werkwijze
Door je inzicht te geven in de achtergronden van je gevoelens en je gedrag word je je bewust van hoe je eigen verleden doorwerkt in de relatie met je kind en de relatie met elkaar. Door middel van zelfobservatie zal je zicht krijgen op welke gevoelens en gedrag je tegenkomt in het dagelijks leven. Als je je gevoel en gedrag helder hebt zal ik je aanleren hoe je je gedrag concreet kunt veranderen. Daarnaast zal ik je begeleiden in het bewust worden van de behoeften van baby’s en jonge kinderen en de keuzes die je hebt ten aanzien van de omgang met hun baby.

Praktisch
De sessies kan je individueel of samen met je partner volgen. Ook is het mogelijk om na de bevalling een aantal sessies te plannen indien wenselijk.

De cursus zal in het Nederlands worden gegeven. Indien je belangstelling hebt voor de cursus in het Engels, kunnen we de mogelijkheid bespreken. In case you prefer to follow the class in English, please contact me for the possibilities.

Wil je je alvast verdiepen in PRI en het ouderschap? Dan kan je onderstaande video’s en boeken bekijken. Uiteraard zullen we in de cursus ook stilstaan bij en ingaan op de basis van PRI en jullie vragen hierover.

Je kan je alvast verdiepen door de volgende video(s) te kijken:
Over de basis van PRI (Nederlands)
Over de basis van PRI (English)

Over het ouderschap zijn er vier (korte) video’s te bekijken over ‘de roze wolk’:
Roze wolk, video 1
Roze wolk, video 2
Roze wolk, video 3
Roze wolk, video 4

Ook zijn er verschillende boeken te lezen. Met betrekking tot het ouderschap en de zelfhulp coaching zijn de volgende twee boeken aan te raden, beide geschreven door Ingeborg Bosch: “De onschuldige gevangene” en “PRI en de kunst van bewust leven”.