Over mij

Mijn naam is Annemarie Vos (1985) en ik woon samen met Wouter en dochter Vivian (2017) in Rotterdam.

Mijn interesse voor mensen is met de loop der jaren steeds groter geworden. In het begin had ik dat nog niet zo door, maar tijdens mijn Master Arbeid, Organisatie & Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam werd het mij duidelijk dat ik met name mensen en hun gedachten, gevoelens en gedrag interessant vind. Dát observeren en vervolgens mijn observaties teruggeven is mijn kracht. Dat maakt dat ik mijn werk nu ook met plezier kan doen.

Jarenlang ben ik heel actief geweest op het gebied van zelfontwikkeling. Ik ging naar verschillende workshops, netwerkbijeenkomsten, lezingen, etc. En eigenlijk steeds met die ene vraag: waar ligt nou mijn kracht? Ik zat in een baan waar ik het gevoel had ‘vast te zitten’. Ik solliciteerde volop, maar slaagde er steeds niet in om verder te raken in het sollicitatieproces. Ik had het gevoel dat als ik er (bij wijze van spreken) morgen niet meer zou zijn, ik mijn leven aan het vergooien was. Ik voelde dat ik meer in huis had, maar dat het niet tot bloei kon komen. Toen kwam ik PRI tegen in mijn zoektocht naar mezelf en een nieuwe baan. Middels PRI kwam ik tot het inzicht dat het gevoel van ‘vastzitten’ niet klopte met wat er daadwerkelijk aan mogelijkheden waren. Wat een bevrijding was dat!

Er deed zich de mogelijkheid voor dat ik de opleiding tot PRI therapeut kon beginnen en langzaam kon afbouwen bij mijn toenmalige werk. Een nieuwe wereld ging voor me open.

Er moest eerst wat worden opgeruimd voordat ik een nieuwe stap kon maken. Een sprong in het diepe. Ik zei mijn baan op en startte mijn eigen praktijk.

Ik vind het inspirerend om verschillende mensen te ontmoeten en te mogen begeleiden. Graag doe ik dat met aandacht en zorg, met zachtheid en respect, maar ook doorpakkend en actief.

Naast mijn werk als PRI therapeut i.o. ben ik werkzaam geweest als docent op de Hogeschool van Amsterdam voor de HRM opleiding. Met plezier gaf ik les aan eerstejaars studenten en ik begeleidde en trainde ze op professionele en persoonlijke skills als toekomstige HRM’ers.

Energie krijg ik van de natuur. En liefst met een beetje actie, namelijk op de ski’s! Jarenlang ben ik actief geweest als skilerares. En ook als skilerares werd het mij duidelijk dat ik met mensen wilde werken.

Nu ik sinds de zomer van 2017 moeder ben, heeft PRI me daar ook enorm bij geholpen. Het is immers niet niks om een nieuw leven groot te brengen met alle verantwoordelijkheden die daar bij komen kijken. Het is zo waardevol, verhelderend en verbindend om het NU steeds te zien voor wat het echt is. Wil je meer lezen over mijn ervaring als moeder? Klik dan hier: "Pre-parenting en ouderschap".