Bewust ouderschap

Ouderschap, het is niet altijd een feestje.

 

Ben jij een jonge moeder of vader en vind je het ouderschap prachtig, maar ook regelmatig een flinke uitdaging?

Herken je dit?

  • Je slooft je uit om de perfecte ouder te zijn en je zorgt (overijverig?) dat je kind gezonde (alleen maar biologische!) voeding krijgt?
  • Je wilt bij elk huiltje meteen naar je kind om te troosten en zien wat er aan de hand is.
  • Je raakt hier uitgeput van…
  • Je weet van jezelf dat je veel vaker aan jezelf twijfelt dan nodig en nu merk je dat het je echt in de weg zit met het moederschap.
  • Heb je vaak het gevoel, ook in je relatie dat je je best moet doen, dat je jezelf niet goed genoeg vindt?
  • Of dat alles met een zucht gaat… vanuit irritatie, vermoeidheid, zwaarte?

Weet dat je absoluut niet alleen bent! Dit is zo herkenbaar voor bijna alle jonge ouders. Er komt zoveel op je af en je hebt eigenlijk nooit kunnen oefenen, alles is nieuw en overweldigend. Dat is niet raar en vreemd: jij bent niet raar en vreemd! Jij bent helemaal normaal! : )

Zit het jou enorm in de weg? En weet je van jezelf dat je vaker twijfelt aan jezelf, en ook nog eens je carrièrezaken bloedserieus neemt, de humor verdwijnt en eigenlijk de lol in je jonge gezin. Je hoeft hier niet alleen mee rond te lopen. Het kan anders.

Mijn naam is Annemarie, ik ben therapeut en jonge moeder. Ik help met name jonge ouders die vast komen te zitten met alle gevoelens die het ouderschap met zich mee brengt.

De gevoelens van twijfel aan jezelf, van overweldigd zijn, van alles perfect willen doen zitten je misschien al veel langer dwars. Je hebt vaak last van irritaties, van stress op je werk, oververmoeidheid en je twijfelt steeds of je het goed genoeg doet.

Dat kan anders! Zo hoeft het niet te zijn.

Ik werk met de methode Past Reality Integration (PRI). PRI laat je ontdekken dat angst, overdreven je best doen, irritatie en onzekerheid meestal echt niet meer nodig zijn in het hier en nu, in jouw leven als volwassene. Het zijn overbodige beschermingsmechanismen, maar dat weten ze vaak helaas nog niet.

Dus om rustiger in je vel te komen, om je krachtig te voelen, dat je weer ruimte voelt om te genieten samen met je kind en je partner help ik je bewust te worden van je geprogrammeerde harde schijf. En vooral, hoe je deze zelf kan updaten!

Benieuwd naar wat het voor jou kan betekenen? Bel me op 0612049688 of mail me via info@privos.nl

 

Meer lezen over bewust ouderschap? Lees dan hier verder.